Diepte-therapie

Bij de Zielhouderij wordt er regelmatig nagedacht over hoe we mensen beter kunnen bijstaan en welke rol we daarin kunnen spelen die ons zelf ook een goed gevoel geeft. Sommige formules schaven we bij, andere herdenken we.

Diepte-therapie

Naast de klassieke gesprekstherapie hebben we een rituele therapie ontwikkeld waarbij Karen Peger en Nikkie van Lierop samen werken en muziek, klanken en woorden op elkaar worden afgestemd. Dat doen we nu al een jaar en we merken dat dit een van de formules is die mensen met psychische pijn of grote zorgen nieuwe inzichten kan brengen. Rituele therapie heeft er ook voor gezorgd dat we de therapiekamer hebben verlaten en dichter bij de natuur ons werk met mensen doen.

Vanaf maart voegen we daar een andere formule aan toe die we ‘dieptetherapie’ noemen. Ook hier wordt het contact met de natuur belangrijk, maar we bieden ook een andere tijdsbeleving aan.

 

 

Het wordt dus een dag van intens werken en waarbij we heel gericht handvaten kunnen geven, een dag gevuld met tijd voor jou, om te helen, te ontdekken, te lachen wanneer nodig en stil te staan bij het juiste moment.

Dieptetherapie beslaat een volledige dag van 10u tot 16u. Eerst gaan we doen wat de filosofen uit de antieke Griekse tijd ook graag deden; we gaan wandelen. Bewegen in de buitenlucht brengt immers vaak andere inzichten en zet sowieso alle zintuigen op scherp. We wandelen, soms in stilte, soms reflecterend. Tijdens de wandeling kunnen er vragen worden gesteld en is er tijd om bij dingen stil te staan. Alles wat tijdens die wandeling naar boven komt, kunnen we na de lunch verder uitdiepen via rituele therapie. Dat is de perfecte aanvulling om nog dieper te gaan.

 

Wil je graag meer informatie

Karen heeft meer dan 30 jaar ervaring als therapeute en wil graag met jou deze diepere vorm van therapie bespreken.

Cliëntverhaal Jynthe – Athanasia

Deze vrouw heeft vele verhalen. De weg die ze tot nu toe heeft afgelegd, is een weg met veel hobbels en bulten en bochten. Van vallen en opstaan. Ontelbare keren. Geen rozen zonder doornen, zo zegt het spreekwoord, en in haar geval is dat helemaal waar