De Zielhouderij voor Bedrijven, en mensen natuurlijk

We kunnen er niet omheen, er wordt veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van stress op het werk en de resultaten liegen er niet om. Steeds vaker horen we hoe vele mensen op een burn-out afstevenen of er al mee zitten. Iedereen kent minstens iemand die daardoor ziek wordt, niet meer goed kan functioneren en dus thuis moet blijven. Het is een groot probleem waarover veel wordt gepraat en geschreven. Hoe moet dit worden opgelost? Want dat er een oplossing dient te worden gevonden, is onvermijdelijk, dat zeggen ook de onderzoekers die zich erover buigen.

Aandacht voor gezondheid op de werkvloer betekent een winst van 1,5 tot maar liefst 20%, waardoor de algemene tevredenheid bij zowel klanten als medewerkers verhoogt. Personeel wordt creatiever, er gebeuren minder werkongevallen, de betrokkenheid wordt groter. Bovendien gaat ieders gezondheid erop vooruit, wat ziekteverzuim significant verlaagt. Dit zegt Prof. Dr. Theo Compernolle, stressmanager, en auteur van o.a. Ontketen Je Brein en Stress – Vriend en Vijand.

Teambuilding-dagen zijn er al een hele poos, maar volgens ons dekken die de lading niet helemaal. Meestal gaan teams op zulke dagen aan de slag met wedstrijden, spelletjes of andere bezigheden waar men iets mee dient te bereiken… activiteiten, zijn het, waarmee alweer iets moet worden gepresteerd.

Wij van de Zielhouderij willen echter dieper graven en mensen met elkaar en met zichzelf verbinden. Daarom noemen wij onze bedrijfsdagen Zielwerkdagen. Wij gaan er immers vanuit dat mensen meer zijn dan de prestaties die ze leveren.

Hoe goed kennen werkgevers, managers en werknemers elkaar en zichzelf? Welke talenten en kwaliteiten bezit ieder van hen? Wat maakt ze gelukkig of juist niet?

 

Maak een afspraak

 

Onlangs waren we te gast in de Farm Of Inspiration, waar we een bedrijfsteam mochten begeleiden.

Door dynamische meditaties, gesprekken, stembevrijding en het doen van rituelen kwamen de aanwezigen veel meer over zichzelf en elkaar te weten dan ze verwacht hadden. Bij sommigen kwamen talenten naar boven die zo verborgen zaten dat ze die zo goed als vergeten waren, maar die hen nu opnieuw inspireerden en hun toekomst in een beter licht zette, ook binnen het bedrijf waar ze voor werken.

Na afloop heerste vooral rust. En dat is ook wat wij brengen: rust in je hoofd, rust in je ziel en dus rust in je zijn. Want elk bedrijf heeft een ziel, en in een gezond bedrijf heerst in die ziel ook rust.

We hebben verschillende formules uitgewerkt maar beginnen altijd met een intake gesprek. 

Contacteer ons voor een intake