Een nieuwe vorm van therapie waarin gesprekken, klank en rituelen samenvloeien.

Rituele Therapie is een volstrekt nieuwe therapievorm ontwikkeld door contextueel therapeute Karen Peger en multi-artieste Nikkie van Lierop.

De combinatie van therapie, muziek, zang en/of klanken zorgt dat diepere emotionele lagen worden aangesproken.  Emoties die via gewone gesprekken moeilijker bereikbaar zijn maar die wel cruciaal zijn voor mensen om blokkades te ontdekken en weg te werken.

De cliënt wordt tijdens onze rituele therapie begeleid door 2 hulpverleners.

Quote Karen:

“Ik merk dat cliënten, die geblokkeerd zitten door trauma’s en deze via woorden niet  kunnen omschrijven of bereiken, sneller bij hun herinneringen en gerelateerde emoties komen wanneer we onze rituele therapie toepassen.”
Er worden diepere emotionele lagen aangeboord, waardoor cliënten volledig los komen en ze hierrond verder begeleid kunnen worden.

Quote Nikkie:

“Ik heb het gevoel dat klanten heel goed reageren op deze combinatie. Ze openen zich sneller en emotionele blokkades worden vaak opgeheven. Keer op keer zie ik dat deze vorm van therapie heel diep inwerkt op de psyche. Soms subtiel, vaak spectaculair.”

 

Cliëntverhalen

 Geschreven door Nikkie

Toen Karen me vroeg om haar therapiesessies aan te vullen met klank en samen rituelen te bedenken, hoefde ik geen twee seconden na te denken, ik heb altijd rotsvast in die combinatie geloofd. We hadden geen idee hoe haar cliënten hierop zouden reageren, maar we waren er echter van overtuigd dat het zou werken, het was een heel sterk gevoel bij ons beiden. Hoe wonderlijk en krachtig die combinatie kan zijn, willen wij hier graag met u delen. Het spreekt vanzelf dat we de namen van onze cliënten veranderen. 

Cliëntverhalen:  Merel

Karen had een mooi bos gevonden waar we gebruik van mochten maken voor een dagje rituele therapie. Laat ik onze eerste gezamenlijke cliënt Merel noemen. Merel heeft heel wat meegemaakt in haar leven, dat merkte ik meteen toen zij Karens praktijk binnenkwam.

Cliëntverhalen:  Magie in het bos

Rituele therapie in de rust van een bos, wat volgt is magisch.

Karen had een mooi bos gevonden waar we gebruik van mochten maken voor een dagje rituele therapie. Die dag begon met zware regenbuien, ik vreesde een beetje dat we alsnog naar binnen moesten, maar zodra we op onze plek aankwamen, verscheen als bij toverslag de zon. Eigenlijk ging het precies zo met onze eerste cliënte.

Cliëntverhaal: Powwoww!

Rituele therapie maakt
blokkades los

Karen had me al wat verteld over de jongeman die zou langskomen; hij had aangegeven dat hij wilde leren mediteren, ademhalingsoefeningen doen, rust vinden, dus hielden we dat voor ogen. Er zijn immers oneindig veel van die oefeningen, daar ben je wel even zoet mee, we zouden wel iets vinden dat hem aanspreekt.

Prijzen

Voor een sessie van 1 uur rituele therapie vragen we 80€. Deze wordt steeds samen door Nikkie en Karen uitgevoerd.